Visie en informatie

Bij Kira's Skills staat welzijn van hond en mens hoog in het vaandel.
Tijdens de lessen werken we op een positieve manier en met (voer) beloningen.
Voor zowel de eigenaar als de hond moet de les een leuk en leerzaam moment zijn.
Een fijne sociale huisgenoot, dat willen we allemaal graag.Daarom is de start die je met je pup maakt ontzettend belangrijk. We werken in kleine groepen, max 4 deelnemers, of privélessen. Hierdoor houden we het rustig voor de honden en zorgen we dat iedereen de juiste begeleiding krijgt. Je leert over het gedrag van je hond, en de signalen herkennen die je hond gebruikt om te communiceren. Je leert wat zijn specifieke eigenschappen en behoeften zijn. Er is niets mooier dan dat jij en je hond elkaar begrijpen en veel plezier hebben met elkaar.
In de lessen werken we aan samenwerking, relatie, vertrouwen en aan basisvaardigheden, zoals het komen als je je hond roept. Tussen de oefeningen door komt er ook theoretische uitleg aan bod. Ook is er uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.

Aanschafadvies
Op zoek naar een pup of herplaatser maar kom je er niet uit? Ik help je graag! Ik kom aan huis. We bespreken je wensen en kijken naar de mogelijkheden. Daarna ga je aan de slag met het advies. Je loopt ongetwijfeld nog tegen vragen aan. Daarom is er een opvolgend telefoongesprek waarin ik jouw vragen kan beantwoorden en je nog van tips kan voorzien. Ook is het mogelijk dat ik mee ga als begeleiding naar de fokker of herplaatser.

Deelname lessen
Als je deelneemt aan de lessen is je hond gezond en vrij van medische klachten zoals bijvoorbeeld diarree, jeuk of hoesten. In de lessen draagt je hond bij voorkeur een goed passend Y tuigje met een gewone enkele lijn van ongeveer 2 meter lengte(geen uitrollijn) of een goed passende halsband. Desgewenst is een tuigje bij mij aan te schaffen.
Wat neem je verder mee?
Een stevig kleedje voor je hond om op te liggen.
Lekkers voor je hond om mee te belonen, 3 verschillende soorten, bijvoorbeeld een beloningstube, in blokjes gesneden houdbare worst, hele kleine trainingssnoepjes. Vooral iets waar jouw hond dol op is! Je neemt niet snel teveel mee, dus zorg voor voorraad. Sommige honden vinden een beloning dmv een speeltje leuk. Neem een speeltje mee wat groot genoeg is om samen met te spelen en waar wat rek in zit, bijvoorbeeld een lang fleecespeeltje/vlecht/touw.
Een trainings/heuptasje om het lekkers in te doen. Dat werkt fijner dan een jas of broekzak.
Waterfles en/of waterbakje
Eventueel wat drinken voor jezelf
Poepzakjes.
Je hond graag voor de les goed uitlaten!

De volgende middelen zijn niet toegestaan in de les: slipketting, halfcheck, anti-trektuig, halti, geantle leader, prikband, stroom/trill/anti-blafband, prikband, uitrollijn of jachtlijn. Het is niet toegestaan om fysiek te corrigeren door bijvoorbeeld rukken aan de lijn of bij het nekvel pakken.